مکانیک های شوت زنی در بسکتبال (سطح : مبتدی)

مکانیک های شوت زنی در بسکتبال (سطح : مبتدی)

تماشای کار یک شوت زن حرفه ای بسکتبال،مانند گوش دادن به یک شعر است.این حرکت شگفت انگیز بسکتبال مانوری است که گاهی اوقات چنان با ظرافت و برازندگی توسط شوت زن های حرفه ای اجرا می شود که باور این موضوع که آنها با یک توپ بسکتبال در دستشان متولد شده اند،را آسان می کند.اما اشتباه نکنید:شوتزن های قهار از ابتدا شوتزن متولد نمی شوند،بلکه خود را به شوت زن هایی بزرگ تبدیل می کنند.
اما برای اینکه بتوانید به طور مداوم شوت های بزرگ بزنید،باید چه چیزی داشته باشید؟ممکن است پاسخ کمی تعجب آور باشد.تبدیل شدن به یک شوت زن عالی نیاز به قد بلند،سرعت زیاد و حتی پرش عمودی زیاد ندارد.تمام شوت زن های نخبه در یک مورد مشترک هستند و آن درک قوی از مکانیک های شوت زنی صحیح است.
در این مقاله مکانیک های شوت زنی پایه برای شوت زدن یک توپ بسکتبال شرح داده می شود و اجزای اصلی یک شوت و اهمیت هر قسمت بررسی می شود.

مکانیک های شوت زنی در بسکتبال (سطح : مبتدی)

از پایین به بالا
بازیکنان مبتدی و حرفه ای اغلب از اهمیت حرکت پاها و تعادل در زمان شوت زدن غافل می شوند،اما توسعه مکانیک های شوت زنی صحیح با پاها آغاز می شود.
به منظور ایجاد یک تکیه گاه قوی و متعادل،پاهای شما باید به اندازه عرض شانه باز شده باشد و پای غالبتان کمی جلوتر باشد.علاوه بر این زانوهایتان باید کمی خم شده باشد.یک تکیه گاه مستحکم به شوت زننده اجازه می دهد به جای تکیه کردن بر قسمت بالای بدن خود برای تولید نیرو،از پاهای خود استفاده کند.تکیه کردن بر پاها به عنوان منبع نیرو و توان اصلی،به شما اجازه می دهد تا از خستگی جلوگیری کنید و به ثبات شما در زمین کمک می کند.
آناتومی یا ساختمان شوت
اگر پاها موتور محرک شوت زنی هستند،دست ها نیز دستگاهی هستند که مسئولیت فرمان دهی و هدایت را بر عهده دارند.هنگامی که یک شوت درست به سمت هدف نمی رود،دلیل آن در اکثر موارد نقص در مکانیک های شوت زنی قسمت بالای بدن است.در اینجا مهم ترین قسمت های یک شوت را تفکیک می کنیم:

مکانیک های شوت زنی در بسکتبال (سطح : مبتدی)

موقعیت دست
موقعیت دست یک بازیکن تاثیر قابل توجهی در نتیجه نهایی یک شوت دارد.بنابراین باید تکنیکی بی عیب و نقص داشته باشیم.دست غالب بازیکن در زمان شوت زدن،بخش اعظم کار را انجام می دهد،بنابراین باید به طور مستقیم در مرکز توپ قرار گیرد.دست دیگر فقط برای دادن تعادل به توپ استفاده می شود.بسیاری از مربیان دست غیر قالب را مانند تکه تخته ای که در انتهای کتاب های کتابخانه قرار می گیرد تا آنها را صاف نگه دارد،در نظر می گیرند تا موقعیت و عملکرد آن را بهتر نشان دهند.
نکته مهم:دست غیر قالب
“وقتی برای اولین بار در حال یادگیری چگونگی شوت زدن هستید،بهتر است به دست غیر غالب خود اجازه دهید در هنگام انجام حرکت شوت،به پهلو سقوط کند تا به بدن خود آموزش دهید که بر روی این دست تکیه نکند.”
نگه داشن و رها کردن
بازیکن نباید توپ را بیش از اندازه در دست خود نگه دارد طوری که انگار قرار است تا قیامت در دستش بماند.توپ باید در نوک انگشتان شما قرار گیرد و نباید با کف دست آن را لمس کنید.انگشتان باید به اندازه کافی دور توپ پخش شوند تا پوشش خوبی روی توپ ایجاد کنند.بیشترین فضا باید بین انگشت سبابه و انگشت وسط باشد.این دو انگشت مهم ترین انگشتان در زمان شوت زدن هستند که جهت شوت را تعیین می کنند و به ایجاد چرخش توپ کمک می کنند.

مکانیک های شوت زنی در بسکتبال (سطح : مبتدی)

موقعیت آرنج
آرنج باید به طور مستقیم و راست در زیر دست قرار گیرد و مستقیما به سمت سبد اشاره کند.اگر به آرنج تان اجازه دهید از تراز خارج شود،حتی اگر مقدار این انحراف کم باشد،به طور قابل توجهی بر دقت شوت شما تاثیر می گذارد.این انحراف آرنج شایع ترین نقص مکانیکی در میان شوتزن های تازه کار است.
همه قطعات را کنار هم قرار دهید
حالا که شما تا حد زیادی با مکانیک های شوت زنی در بسکتبال آشنا شدید،زمان آن است که دانش خود را به کار بگیرید.استفاده از روش های ذکر شده در بالا ممکن است در ابتدا احساس ناشی و بی دست و پا بودن را در شما القا کند،اما اگر شما با آنها عجین شوید،به یک ماشین شوت زنی تبدیل می شوید.شما دیگر رویایی در مورد گل کردن یک شوت که منجر به پیروزی شما می شود نخواهید داشت،چراکه شما قادر به انجام آن در واقعیت خواهید بود.

منبع

احمد شریفی

احمد شریفی هستم.گرچه خیلی کم بسکتبال بازی کردم ولی علاقم به بسکتبال از سال ۲۰۰۴ که بازی NBA LIVE 2005 رو بازی کردم بیشتر شد.از همون موقع رقابت های مختلف مخصوصا NBA رو دنبال می کنم.

۱۰ پاسخ

  1. hamed h8 گفت:

    اگه میشه یه گالری عکسم بزارین تا از عکسا استفاده کنیم

  2. rpook گفت:

    درود بر شما
    خیلی ممنون برای مصالب خوب شما.
    من ۱۵ سالمه و ۱ ساله بازی میکنم و پستم هم ۳ هست قدم ۱۷۸ ولی چیز خاصی راجب به پست سه نمیدونم ینی نمیدونم چطوری باس جا بگیرم ولی درصد شوتام خوبه.
    میشه یه مقاله راجباین پست بنویسید چون خیلی ها لازم دارن ممنون میشم

  3. سلام و خسته نباشید به شما که اینطور سایت کامل و بروزیرو دارین ممنون.
    مطالب اموزشیتون بی عیب و نقص و به این کارتون ادامه دهید.
    از شما خواهش دارم که درمورد ال آپ ( سه گام ) مطالبی تو سایت تون قرار بدین.
    موووووووووووووفق و سسسسررررر بلند باشید

  4. علیرضا گفت:

    عالی بود

  5. علیرضا گفت:

    عالی بود

  6. MOJTABA.D.M گفت:

    خیلی دمتون گرم.مطالب خیلی جذابی رو در دسترسمون قرار دادید.امیدوارم که درباره ی دیریبلینگ هم چیزی تو سایتتون واسمون قرار بدید…خیلی ممنون.S.B.R همیشه بالایی.

  7. Dorsa گفت:

    merC , vaghan awlie site…

  8. علی گفت:

    با سلام.
    بنده ۱۵ سالمه و الانم ۵ سال دارم بسکتبال را به صورت جدی و حرفه ای تمرین می کنم.حتی به انتخابی تیم ملی نوجوانان هم رفتم و تست هم دادم.قبول شدم.ولی متاسفانه پام شکست و از تیم ملی خط خوردم. به نظرم شکستن موچ دست و فر دادن و قوس دادن به توپ هم خیلی مهم باشه در شوت زنی.
    با تشکر از سایت خوبتون

  9. محمد گفت:

    سلام
    درباره ی jump shot مطلبی ندارین؟
    ممنون

  10. Sobhan گفت:

    سلام ممنون از سایت خوبتون من تقریبا میشه گفت۴ساله بسگتبال رو به صورت حرفه ای کار میکنم و پست۴هم بازی میکنم یه مدت شوت ۳خوبی میزدم و هر چی میزدم تبدیل به گل میشد اما بعد چند وقت همه چی عوض شد بیشتر شوت های۳من یا اروال میشد یا به تخته میخورد دلیلش میتونه چی باشه ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه‌های غیرمرتبط با موضوع مطلب و همچنین دیدگاه‌هایی که به صورت فینگلیش نوشته می‌شوند، تایید نخواهند شد.
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *